Otrzymuj najnowsze informacje o targach

Włącz swój javascript, aby przesłać ten formularz

Joanna Gałązka - Offgrodniczka - ogrodniczka i blogerka, doktor nauk rolniczych, project manager w Polskim Stowarzyszeniu Ochrony Roślin. Propaguje zrównoważone rolnictwo i kuchnię bezodpadową. Jej ulubione rośliny to te, które da się zjeść. Na swoim blogu offgrodniczka.blogspot.com namawia więc do jedzenia nie tylko ciekawych warzyw i owoców, ale też kwiatów, chwastów i drzew.

Czy skórka cytryny nadaje się do jedzenia? A przeterminowany jogurt? Czy da się jakoś wykorzystać spleśniałe owoce i warzywa? A jak jest mało pleśni to mogę je zjeść? Czy jedzenie obierków jest zdrowe? Im bardziej wkręcamy się z kuchnię zero waste, tym więcej pojawia się pytań i wątpliwości. Po odpowiedzi zapraszamy w sobotę do kącika porad pod tytułem "Czy ja to na pewno mogę zjeść? Zero waste w kuchni a nasze bezpieczeństwo jako konsumentów żywności" prowadzonym przez Joannę. #ZeroWasteWKuchni